Fler övningar


Stående övningar

Skaka loss

Stå avspänt med sänkta axlar, utan skor, med bra kontakt med fötterna ner emot golvet.

Böj på knäna lite och sträck igen lite snabbt så att hela kroppen börjar gunga och skaka löst och avspänt. Gör så en stund, så länge som det känns skönt och behagligt.

- Har en skönt avspännande effekt på hela kroppen, cirkulationen och andningen kommer igång. Är en bra kvällsövning då det också är rogivande.

Sidvridning

Stå avspänt med mjuka knän (ej översträckta). Vrid överkroppen från sida till sida, så att armarna löst och avspänt pendlar med i rörelsen. Låt huvudet också följa med som det känns naturligt. Sakta så småningom ner rörelsen så att du igen närmar dig mittläget och kan stanna upp. Fäst sedan blicken på en punkt, så att du känner att du kommer i balans igen. Lägg märke till hur det känns i kroppen efteråt.

Ger avspänning för armar och axlar. Cirkulationen kommer igång även för bäcken, rygg och nacke.   

Tappa arm

Stå med parallella fötter. Lyft höger arm rakt fram upp till axelhöjd - utan att höja själva axeln. Känn anspänningen. Tappa armen och låt den falla ner av sin egen tyngd och pendla tills den stannar upp av sig själv. Gör några gånger med samma arm. Känn hur det känns efteråt - om det är någon skillnad i upplevelsen av höger och vänster arm. Gör sedan likadant med vänster arm. 

Variant: Ge armen en skjuts upp med kraft ifrån bäckenet / en liten knäböjning innan armen hinner stanna upp helt, så blir rörelsen lite mer dynamisk och lekfull.

- Ger skön avspänning i armar, axelparti. Ökar cirkulationen. Var försiktig med rörelsen om du har inflammation i axelns senfästen.

Tillbaka